kapcsolatspecialista_logo_002-min.png

Petrovszky Tivadar

párkapcsolati tanácsadó, házassági tanácsadó, válási segítő és kapcsolatmentő

Az emberi kapcsolatok működése mindig is a figyelmem középpontjában volt, igyekeztem minél alaposabban megismerni ezt a területet.

Szerencsésnek érzem magam, hogy temérdek módon próbára tehettem és eközben fejleszthettem a készségeimet mind a kommunikáció és emberismeret, mind pedig a neveléstudomány és az életvezetés terén.

Ennek a tudásnak és a sok-sok évnyi tapasztalatnak a birtokában tudom a hozzám forduló párokat vagy személyeket támogatni azzal a céllal, hogy újra boldog és harmonikus életet élhessenek féltékenység és állandóan vissza-visszatérő aggodalmak nélkül.

Petrovszky Tivadar
0 +
ÉV Tapasztalat

Történet

Hogyan váltam párkapcsolati tanácsadóvá?

Pályám kezdetén tanári diplomát szereztem a jelenlegi Eszterházy Károly Egyetem neveléstudományi tanszékén 2002-ben. Itt többek között gyermek-és ifjúságvédelemre is specializálódtam, ami a mai napig meghatározó részét képezi a tanácsadásaimnak, hiszen, ha egy kapcsolatban gyermek is van, akkor elengedhetetlen az ő helyzetére is kiemelt figyelmet fordítani.

Ismereteimet állandóan bővítettem kommunikációs- és konfliktuskezelési tréningekkel, valamint párkapcsolati és házassági tanácsadó képzésekkel.

Bár az élet számos területén fontos a gyakorlati tudás, tanácsadóként különösen elengedhetetlennek tartom. Tapasztalataimnak köszönhetően gyakran hamarabb ismerem fel a kapcsolat megromlását okozó probléma valós gyökerét és a féltékenység kialakulásának mintázatait, mint maguk a párok.

Önöket is arra bíztatom, hogy ne féljenek egy külső szakértőtől segítséget kérni, hogy mihamarabb egy  valóban működő megoldás mentén erősíthessék a kapcsolatukat.

Gyakorlott szakemberként hatékonyan segítek Önöknek rátérni arra az útra, amely hosszútávon hoz stabilitást és harmóniát a kapcsolatukba.

Ne féljenek bevonni külső segítséget!

Gyakorlott szakemberként hatékonyan vezetem rá Önöket arra az útra, amely hosszútávon elhozza a stabilitást és a harmóniát a kapcsolatukba.

Szeretnék többet tudni a párkapcsolati tanácsadásról!

Párkapcsolat, mint érték

Egy boldog párkapcsolat, házasság a világ egyik legnagyobb kincse. Ahogy a mondás is tartja:

„Ha otthon minden rendben van, akkor minden rendben van!”.

A kapcsolatok működésének másik alapvető eleme, hogy nem elég felépíteni, de a gondozására is időt és energiát kell szánni. A gyakori nézeteltérések, a gyűlő sérelmek, a lassan állandósuló féltékenység könnyedén rossz útra tereli egy párkapcsolat alakulását. Akár egy kertet, a kapcsolatot is ápolni kell, hogy szem előtt maradjanak a benne rejlő szépségek. A mindennapi mókuskerék gyakran elfeledteti ezeket a pozitívumokat, ráadásul így előbb utóbb teret nyernek és felnagyítódnak a meglévő problémák.

Elmondhatatlanul fontos, hogy ne csak akkor kezdjen el megoldás után kutatni, amikor már nagy a baj. Tudjon meg többet önmagáról és a párkapcsolatáról már azelőtt, hogy krízisbe kerülnének! 

Keressen bizalommal, ha azt érzi, hogy kapcsolatában felmerülő problémákat képtelen kezelni, netán a szakadék szélén billeg a párkapcsolat.

Ismerjen meg jobban

A diploma megszerzése után gyermekvédelmi specialistaként helyezkedtem el egy leányjavító intézetben. Megtanultam felismerni az emberek igaz valóját, és a mindennapokban jelentős szerepet kaptak a konfliktuskezelés, a kapcsolat- és bizalomépítés eszközei. A segítő attitűdöm megerősödésében fontos játszottak ezek az évek.

Szintén hangsúlyos részt képviseltek az életemben a vállalkozásaim és üzleti kapcsolataim, amelyek tökéletes terepet biztosítottak a kommunikációs és a tárgyalási készségek fejlesztésére. Ám hamar egyértelművé vált számomra, hogy az üzleti szféra mellett szerepet kell kapjon az életemben az emberek segítése, sorsaik formálása és kiegyensúlyozottabbá tétele.

Örömmel tölt el, hogy rengeteg embernek és párnak voltam segítségére az elmúlt években széleskörű tapasztalataim és tanulmányaim, valamint elhivatottságom által. 

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a megfelelő önismeret hiánya nagyban megnehezítheti a számunkra megfelelő út megtalálását. A boldogságot nem adják ingyen, az oda vezető út része kell legyen, hogy tanulunk önmagunkról, a párunkról, annak érdekében, hogy a kapcsolatunk folyamatosan fejlődhessen.

Ezt támasztja alá a saját életutam is, ami szintén nem volt bukkanóktól mentes, azonban sikerült rátalálnom a boldogságra, és immár egy évtizede élek harmonikus házasságban két tündéri gyermek édesapjaként.

Módszer, amit eredményesen használok

A diplomám kézhezvételét követően egyértelmű volt számomra, hogy a párkapcsolati tanácsadás területén képzem tovább magam, ezen belül is jelentős szerepet kapott a mediátori szemléletmód elsajátítása. Az elmúlt évek során rengeteg párterápia zárult sikerrel, így bátran mondom, hatékony, gyors és megoldásfókuszú segítséget tudok nyújtani azon pároknak, akik kiégtek, belefáradtak a mindennapokba, vagy a féltékenység, netán egy harmadik fél megjelenése nehezíti meg a kapcsolatukat.

 

Természetesen én is hibáztam a múltban, jó pár tönkrement párkapcsolat van a hátam mögött. Mára megvalósítottam azt a célt, hogy harmonikus és boldog házasságban élek 2 gyermek édesapjaként. Ehhez mindannyiunknak sokat kellett tanulnunk önmagunkról és egymásról egyaránt.

A számos párkapcsolati tanácsadó képzés mellett az általam elkövetett és felvállalt hibák is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az általam kidolgozott módszerek hatékonyan vezetik a párokat a kapcsolatuk újra megerősítésében.

Segítséget kérni természetes dolog! 

Keressen meg, és találjuk meg közösen az Önök számára legideálisabb megoldást!

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Mikor hívhat?

Hétfő08:00-20:00
Kedd08:00-20:00
Szerda08:00-20:00
Csütörtök08:00-20:00
Péntek08:00-20:00
Szombat08:00-20:00
Vasárnap08:00-20:00

Keressen bizalommal a hét bármely napján!

Kérem, smsben vagy emailben írjon, több Önnek megfelelő időpont megjelölésével, és mihamarabb visszahívom Önt. A telefonhívásokat legtöbbször nem tudom felvenni a munkám mellett.